Úvod Vína dle barvy Červené víno

Červená vína

Červená vína se vyrábí nakvašením celých modrých hroznů révy vinné, nebo jejich zpracováním ve speciálních kvasících tancích za působení zvýšené teploty. Vyznačují se dle odrůdy opojnou sladkostí vyzrálých hroznů a nepostrádají zemitou pravost. Modré odrůdy révy kralují především ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Právě zde jsou vynikající podmínky pro získávání velmi kvalitních červených vín. Vyberte si mezi červenými víny z Moravy i vy!


  • Typy katalogů
    • Obrázkový výpis

Svatovavřinecké, jakostní

Červené suché víno z Velkopavlovické podoblasti

  • 111 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Modrý Portugal, jakostní

Červené suché víno z Velkopavlovické oblasti 

  • 111 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Akce

Zweigeltrebe, jakostní

Červené, suché víno z Velkopavlovické podoblasti.

  • 111 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Frankovka, jakostní

Červené, suché víno z Velkopavlovické podoblasti.

  • 111 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Rulandské modré, jakostní

Červené, suché víno z Velkopavlovické podoblasti.

  • 118 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Svatovavřinecké, pozdní sběr 2015

Červené, suché víno z Mikulovské podoblasti.

  • 163 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Na dotaz

Modrý Portugal, pozdní sběr 2016

Červené suchí víno z Velkopavlovické podoblasti

  • 184 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Svatovavřinecké, pozdní sběr 2015

Červené suché víno z Velkopavlovické podoblasti 

  • 184 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Rulandské modré, výběr z hroznů 2015

Červené suché víno z Mikulovské podoblasti.

  • 229 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

Rulandské modré, výběr z hroznů 2015

Červené suché víno z Velkopavlovické podoblasti.

  • 259 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem

André, pozdní sběr 2013

Červené suché víno z Velkopavlovické podoblasti.

  • 279 Kč Cena s DPH
 ks

Dostupnost Skladem



Naučte se víno správně podávat

Podle Svazu vinařů České republiky spotřeba vína rok od roku stoupá. Lidé se začínají zajímat o kvalitu či archivaci vín a učí se poznávat jednotlivé odrůdy (takže dnes už například málokoho překvapí, že tramín červený je vlastně bílé víno). Chcete-li se kultuře pití naučit i vy sami, začněte s podáváním vína. Zjistěte si vše o vhodné teplově při jeho otevírání, dekantaci, nebo správném výběru sklenky. Něco málo z umění podávání vína vám nyní prozradíme.

Zaměříme se na dekantaci, což obnáší přelití vína do karafy. Takto se dekantují bílá i červená vína a to ze dvou důvodů. Za prvé proto, abychom zbavili vína sedimentu a za druhé, aby se víno provzdušnilo, otevřelo a zharmonizovalo. Před samotnou dekantací byste však měli karafu tzv. vyvínit, čili nalít do ní nepatrné množství vína a krouživým pohybem ho zase vylít. Víno následně ponechte v karafě vydýchat minimálně půl hodiny před podáváním. U robustnějších vín to může být dokonce až 12 hodin.

Kontaktujte nás

VK vinotéka
+420 724 049 607
info@vkvinoteka.cz

© 2017, VK Vinotéka – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA

Přeskočit na začátek stránky